Author: dario

Home / dario
Преспанското Езеро на работ од еколошка катастрофа
Напис

Преспанското Езеро на работ од еколошка катастрофа

Нашето природно богатство, Преспанското Езеро со сигурност се движи по патот до еколошка катастрофа. Неодамна имавме напишано статија, дали би можело Преспанското Езеро да заврши исто како Езерото Балтон во Унгарија. (повеќе прочитајте овде), и сепак бевме во право. Изминативе неколку дена, на социјалните мрежи кружеа слики и видеа од екологисти и туристи на Преспанското...

Pастенијата кои може да ги користите за прочистување на воздухот во вашиот дом
Напис

Pастенијата кои може да ги користите за прочистување на воздухот во вашиот дом

Дали некогаш сте се запрашале, што се придобивките од некои растенија во вашиот дом? Дали знаете дека голем број од нив се користат како прочистувачи? Ние ви ја одвојуваме листата од најдобри 10 растенија кои може да ги користите во вашиот дом за прочистување на воздухот. Иако тие изгледаат извонредно, воедно и вршат огромна функција...