Во сегашноста ја имате моќта да промените иднината.

Зелен. Таков би сакале да е нашиот свет.

Постојат многу начини да превземате мали чекори во промените на своите секојдневни навики, истовремено правејќи големи чекори за помош на животната средина

Поддржи

кампања

Водата прекрива 2/3 од вкупната површина на Земјата, но од оваа количина, водата за пиење е застапена со само 0.002%. Што ќе пијат вашите деца?

Општа

Донација

Најстарите дрвја на Земјата се постари од 4600 години

Стани

волонтер

Алуминиумот може да се рециклира постојано, бесконечно. Рециклирањето на 1 алуминиум може да зачува доволно енергија за употреба на нашите телевизори повеќе од 3 часа. 80 трилиони алуминиумски конзерви се користат од луѓето во текот на 1 година.

Учествувај

во настан

На стаклено шише би му требале повеќе од 4000 години за да се разгради.

Кампања за собирање на финансиски средства:

Во изминатата година во општини каде што има поставено мерни единици на територија на цела држава имало 184 дeнови со покачено ниво на PM10 честичките во воздухот.

0% од популацијата
живее на места каде што аерозагадувањето ги надминува безбедните здравствени граници.
0% од граѓаните
не се свесни дека самиот човекот е најголем уништувач на природата
0+ пестициди
во воздухот, водата или почвата можат да предизвикаат компликации при пораѓај, генетски мутации и рак

Баш е “КУЛ” да се биде дел од Еко-Скул.

Придружи се на трката за правење на светот подобро и поубаво место

За сите потребни информации, обратете се на: +389(70)217630 или испратете ни електронска порака на [email protected]